A bejegyzés SPOILERT tartalmaz!

Aki megalkotta nekünk ezt a fantasztikus világot, az nem más, mint Cassandra Clare. A mai bejegyzésben az ő történetét mutatnám be nagy vonalakban.

Főszereplőnk egy 15 éves lány (Clary), akit anyja kicsit szigorúan nevel. A történet a lány szülinapján kezdődik, amikor azt el megy megünnepelni barátjával Simonnal. A probléma ott kezdődik mikor Clary a szórakozóhelyen lát egy gyilkosságot, de ez mindenki más számára láthatatlan. Ez az ügy egy eseménysorozatot fog elindítani. Kezdve azzal, hogy Clary édesanyját elrabolják, őt pedig megtámadja egy démon. Így csöppen főszereplőnk és barátja az Árnyvadászok titkos világába, és veszi fel a harcot a démonok ellen. Persze ez mellet ott van a bonyolult szerelem is.

A történet írásos formában született meg, ezt követte a film, és most a sorozat. Az előző bejegyzésben olvashattátok, hogy én a filmmel kezdtem és ezt követte a könyv. A sorozatba is bele kezdtem, de kicsit elmaradtam vele (igyekszem bepótolni). 

A könyv és a film rögtön az első fejezetben eltér egymástól, de szerintem a film nagyon jól átadja a könyv mondanivalóját. A sorozatnak nem most láttam az első évadját, így nem is olyan részletesek az emlékeim, nagyon jól megcsinálták de sokban eltér a storytól véleményem szerint. Egy szóval, ha választanom kellene, a film. Nagyon sajnálom, hogy nem készült film sorozat, de ami késik nem múlik. Ha készül remélem a szereplők maradnak.