Nem tudom ki, hogy van vele, de van pár személyes kedvencem, aminek nagyon várom a megfilmesítését. Már azt is elképzeltem melyiket kellene sorozatként megvalósítani és melyiket kellene filmként.

Az egyik Rebecca Donovantól a Csak lélegezz! trilógia. Egy olyan könyvnek tartom, amit nem elég egyszer elolvasni és átélni. Újra és újra leköti az olvasót a történet, tele van izgalommal, szenvedéllyel és reménnyel. Emlékszem, amikor bementem a boltba és megvettem. Csak azért vettem meg, mert tetszett a borítója, ami egy ajtó. De amikor hazafelé tartva megfordítottam és elolvastam a hátoldalon található rövid ismertetőt, tudtam, hogy jó döntést hozok.

VIGYÁZAT SPOILER!

A történet egy gazdag kisvárosban játszódik, ahol mindenkinek megvan a saját kis problémája a hibátlan kis világában. De van egy lány, aki nagyobb titkot rejteget. Megpróbál láthatatlan lenni, úgy hogy tökéletesnek mutatja magát. Kitűnő tanuló, több sportágban is kiváló. Vigyáz, nehogy bárki észrevegye a testén lévő sebeket és zúzódásokat, a fizikai fájdalom, ami mások számára elviselhetetlen, számára már megszokott, jól tudja titkolni. Azonban egyik nap beköszönt életébe a szerelem, és Emma észreveszi, hogy mennyit is ér. Fél, hogy bármikor fény derülhet titkára, amelyet az utolsó pillanatig próbál titkolni.

Úgy gondolom, ez a könyv megérdemli, hogy a filmvászonra kerüljön. Bár nem lenne elég egy film belőle, filmsorozat kellene, hisz vétek lenne a könyv bármely pillanatát is kihagyni. Nem csak szórakoztató a könyv, hanem bátorító is. Minden könyvnek van egy üzenete az olvasók felé, mindenkinek kicsit más. Számomra ez a könyv azt tanította, ne féljünk a következményektől vállaljuk fel, hogy mi van velünk, hogy kik is vagyunk. Úgy gondolom, ha ez a könyv megfilmesítésre kerülne, sokkal több emberhez jutna el egy ilyen pozitív üzenet, mert valljuk be a filmek/sorozatok manapság sokkal népszerűbbek a könyveknél.