Úgy gondoltam, ideje kicsit eltérni a Csontváros témától. Ezért hoztam nektek Hunter S. Thompsontól a Félelem és reszketést Las Vegasban. És hogy miért pont ezt? Egy rész iskolai feladat volt, másrészt frissen él bennem az emlék, és ami ennél is fontosabb igazán érdekes a történet.

Őszintén be kell vallanom nem az ilyen témájú könyvekhez szoktam, ez a történet mégis valami oknál fogva megragadott. Talán azért, mert egyik cselekmény követi a másikat, ez által megunhatatlan. Számomra csak úgy pörögtek a lapok, ahogy olvastam. Sokszor undorral töltött el a könyv, mégsem tudtam letenni.

VIGYÁZAT SPOILER!

A történet egy újságíró és barátja, egy ügyvéd útját meséli el Las Vegasban, majd az ott töltött napokat. Az író egy megbízás miatt utazik az ''ezüst városba'',  ahol tudósítania kell a Mint 400 motorversenyről. Az ügyvédje úgy dönt, elkíséri az úton, és beszerzik az induláshoz elengedhetetlen kellékeket. Ami egy vörös Chevroletből, egy hifiből és iszonyúan sok drogból áll. A könyv megkezdésekor, rögtön a Las Vegasba tartó úton találjuk magunkat a főszereplők társaságában, akiknél már hatni kezdtek a drogok. Későbbiekben végig követhetjük az író és az ügyvéd drogfogyasztását, és a vele járó következményeket. A hallucinációkat, az őrületet, a paranoiát és többi droghatást. Megfigyelhetjük, mire készteti őket a drog, hogy mennyire megváltoznak tőle.

Ami a könyv nagy előnye, hogy úgy adja vissza a történéseket, mintha mi is ott lennénk, átélnénk ezeket a borzalmakat. Megtapasztalhatjuk, hogyan képes tönkre tenni az embert a drog.

A filmet is megnéztem a könyv után. És meg kell mondjam tökéletesen visszaadja a film a könyvet. Bár vannak jelenetek, amelyeket nem úgy képzelünk el, és számomra a szereplők is egészen más kinézettel rendelkeztek. Mégis egy egészen könyv hű filmet sikerült készítenie Terry Gilliamnek. Persze vannak jelenetek, amik kimaradtak, vagy kicsit másként történtek. 

Ajánlom figyelmetekbe a filmet és a könyvet is, ha egy kis izgalomra, vagy rettegésre vágytok!