Sokszor idő, érdeklődés vagy hangulat alapján választunk. Sokan a filmekre esküsznek, mások a sorozatokra, és észrevételeim alapján egyre kevesebben a könyvekre. Mindenkinek megvan a maga kedvence. De utána nézünk-e, hogy vajon léteznek kedvenceink más formavilágokban?

Mert megtalálható kedvenc filmünk/sorozatunk írott formában is. Álltalában minden megfilmesített történet alapja egy vagy több könyv. Azonban az is előfordulhat, hogy egy videó ihlet meg egy írót. A lényeg ugyan az, léteznek. Ha nem, akkor se ijedjen meg senki, mert rohanó világunk biztosít minket afelől, hogy hamarosan megjelennek. A közöségi oldalak nagy segítségünkre vannak ebben hiszen akaratlanul is a tudatunkra adják az ismertebb történetek keletkezési körülményeit és megjelenési formáit. Ugye ez azzal is jár, hogy rengeteg olyan előzetessel találkozhatunk a neten, ami a történet végkifejletéről árulkodik. A jó oldaluk viszont, hogy a kevésbé ismert irományokat vagy felvételeket gyorsan népszerűvé teszik világszerte. 

Gyakran egy könyv, ami alapján az animáció készül, sokkalta színesebb történetet tár elénk. Viszont a mai világban a filmek keltik fel az érdeklődést. Mivel sokkal könnyebb a kész képet befogadnunk, egy helyszínről, vagy karakterről, mint olvasás közben elménkben megformálni azt. Ne essék félre értés, nem vagyok a megfilmesítés ellen. Számomra ugyan olyan lenyűgöző tud lenni mind a három kategória. Csak szeretnék arra bíztatni mindenkit, hogy ne ragadjon le egynél.

Ne legyünk fáradtak megismerni kedvenc történeteinket más szemszögekből, más feldolgozásokból.